Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Työkokeilu Snellu Cafessa :)

Olen ollut täällä nyt hieman päälle 4kk. Normaalisti toisessa paikassa se tuntuisi ikuisuudelta mutta jokainen viikko Snellussa tuntuu päivältä johtuen erikoisen ystävällisestä ilmapiiristä ja energisestä yhteisöstä. 

Tänne tullessa olin hieman skeptinen ihmisistä täällä, mutta se johtuikin siitä, että edellisissä paikoissa missä olen ollut töissä, on ollut röyhkeitä ja välinpitämättömiä ihmisiä, täällä asia on täysin eri. Kiitos siitä. 

Työn tekeminen täällä on helppoa ja hauskaa, mikään ei tunnu väkinäiseltä. Esim. jos en jotain osaa niin kysymällä apua se selviää, avusta puheen ollen sitä on täällä helppo pyytää kun sua ei siitä tuomita 🙂 

Mielestäni tärkein aisa mitä ainakin itseni tulee tietää päivittäin, on se että täällä on turvallista olla oma itsensä, ei tarvitse peitellä tai häpeillä sitä mitä on. 

Työ täällä on monipuolista ja osittain helppoa. Siksi osittain kun kuitenkin jotkut tehtävät täällä vaativat vähän enemmän ja se on hyvä koska itsensä haastaminen on hyvästä varsinkin kun siihen saa tukea eikä sitä tarvitse tehdä yksin. 🙂 

Työpaikkaohjaajat Mirva ja Lissu ovat ymmärtäväisiä, positiivisia, tukevia ja niitä tietäviä aikuisia joita mä tarvitsen tässä. Vitsit lentää koko sen päivän mitä täällä ollaan ja se on mielestäni tärkeä osa päivää töissä muuten ollaan ihan out 😀 

Ehkä parasta tässä työkokeilussa on ollut muut nuoret joihin on saanut tutustua ja tulla kavereiksi, joistain on tullut jopa läheisiä. 

Hienoa täällä olemisessa ja näissä ihmisissä on se että ne luottaa suhun ja sun taitoihin, antaa tehdä rauhassa ja aika lailla omalla tavallaan mutta reseptistä katsoen 😉 

Tääl oon oppinu maistelemaan uusia itselle vähän vieraita ruokia vaikka niistä aina ’kitisen’ ja sit kaikki nauraa mun kanssa sille miten yksinkertanen mun makuaisti on. 

Vajaa 2kkn päästä mulla loppuu tämä ja se hieman harmistuttaa koska tämä koko talo ja sen väki on tullut tutuksi ja omalla tavallaan ’pysyväksi’. Tänne on helppo tulla ja helpompi lähteä joka mielestäni aistii siitä että mun paikka olis olla tälläisessä ympäristössä. Olisi todella (mahtavaa) jos olisi mahdollista jäädä tänne töihin. Mutta uudet tuulet puhaltaa ja se on tarkoituskin, Snellu on vähän niin kuin PITSTOP ja siitä sitten kohti vakituisempaa. 

Täällä kun on eri toimijoita eri ammateilla niin tekee helpompaa saada neuvoja ja muutakin inffoa asioista joita tarvitsee tai pitää tehdä että se oma juttu löytyy vakituisen työn tai koulun johdolla. 

Olo on kiitollinen että olen saanut mahdollisen ottaa täältä vauhtia tasaisempaan elämään ja mahdollisuuteen tavata näitä hienoja ja mukavia ihmisiä.

— Tämän blogipäivityksen ystävällisesti tarjosi Snellu Cafen nuori

Skip to content