Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Palveluoperaatio Saapas

Stadin Saapas liikkuu pääsääntöisesti perjantaisin ja eri tapahtumissa eri puolella Helsinkiä. Lisäksi meidät voit löytää meidät useilta festareilta ympäri Suomen. Tunnistat meidät Saapas-logosta, joka näkyy auton kyljissä ja saapaslaisten saapasliiveistä.

Saappaan toiminta perustuu läsnäoloon nuorten omilla ehdoilla.

Kun Stadin Saapas on liikkeellä, pääasiassa perjantai-iltaisin, tavoitat meidät numerosta p. 050 551 4446 n. klo 19 – 01.

Lisätietoja: Sanna Parkkinen, sanna.l.parkkinen(a)evl.fi tai p. 050 5727 387 ja Ilmari Pyykönen, ilmari.pyykonen(a)evl.fi, p. 050 308 0059

Saappaaseen pääset tutustumaan myös tämän videon kautta

Mikä Saapas?

Palveluoperaatio Saapas vastaa nuorten välittömään sosiaaliseen, psyykkiseen tai fyysiseen avun tarpeeseen. Toimijoina ovat täysi-ikäiset, koulutetut vapaaehtoiset.

Saapas menee sinne, missä nuoret jo ovat. Saappaan vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän omilla ehdoillaan kaduilla, festareilla ja sosiaalisessa mediassa. Saapaslaiset ovat turvallisia ja luotettavia aikuisia, jotka kuuntelevat ja auttavat nuoria.

Vapaaehtoisia tukevat Saapas-ryhmien vastaavat ohjaajat, jotka ovat seurakuntien tehtäväänsä nimeämiä henkilöitä. Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä. Lasten ja nuorten keskus koordinoi Saappaan toimintaa valtakunnallisesti.

NettiSaapas

NettiSaapas on uraauurtava toimija verkossa tapahtuvassa etsivässä nuorisotyössä. NettiSaapas menee nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja kuuntelee, mitä nuorilla on mielen päällä.

NettiSaapas hakeutuu nuorten luo verkkopalveluissa ja on vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Etsivää nuorisotyötä verkossa NettiSaappaan toimintamallilla voivat tehdä seurakunnat tai kunnat yhteistyössä seurakuntien kanssa.

Stadin NettiSaapas on tällä hetkellä tauolla ja palaa mahdollisesti toimintaan myöhemmin.

KatuSaapas

KatuSaapas kohtaa nuoria heidän ehdoillaan siellä missä he ovat. KatuSaapas toimii päivystämällä pääasiassa viikonloppuisin asuma-alueilla ja nuorten kokoontumispaikoissa. KatuSaappaan vapaaehtoiset päivystäjät kulkevat nuorten rinnalla kaduilla kuunnellen, auttaen ja opastaen. KatuSaappaan vapaaehtoisilla on aikaa kaduilla juuri niille nuorille, jotka tarvitsevat huolenpitoa, apua tai juttukaveria. KatuSaappaan yhteydessä toimii joillain paikkakunnilla SaapasKahvila.

FestariSaapas

FestariSaapas on läsnä suurtapahtumissa auttamassa ja kuuntelemassa apua tarvitsevia nuoria. FestariSaapas toimii suurtapahtuman järjestäjän kanssa yhteistyössä rakentaen festarialueelle toimivaa auttamisjärjestelmää nuorille. Saapas nähdään usein ensiapuyksikön yhteistyökumppanina.

Lisää tietoa Palveluoperaatio Saappaasta: www.saapas.fi

Skip to content