Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Hyvinvointia arkeesi -leiri 2.-3.12. 2019

Oletko miettinyt miltä tuntuisi hetkeksi keskittyä vain omaan hyvinvointiisi? Jättää arjen huolet taka-alalle ja sallia itselle vapaus velvollisuuksista. Heittäytyä tunteiden ja fiiliksen vietäväksi.

Entä kuinka usein olet ajatellut miten huippua olisi olla taas lapsi? Leikkiä ja hullutella ilman aikuisuuden vastuuta?

Itse allekirjoitan tuon kaiken ja sain tuon kaiken myös kokea Hyvinvointia arkeesi – leirillä Kellokosken Juhlatalossa. Miten ihanaa olikaan olla vastuullisen aikuisen sijaan vaaleanpunainen yksisarvinen, liihotteleva keijukainen, auto, joka kovaa päristen kurvaili pitkin juhlasalia. Teki mielelle hyvää heittäytyä tuohon lasten maailmaan tästä opiskelijan arjesta, työntekijän velvollisuuksista ja vanhemman vastuusta.

Leirin kesto oli kaksi päivää. Nämä päivät sisälsivät hiljaista joogaa kehon ja mielen hyvinvointiin, heittäytymistä tarinateatterin pyörteisiin, mukaansa tempaavaa sekä mieltä rauhoittavaa musiikkia, persoonallisten ekspressiivisten maalausten luomista ja niiden tulkintaa sanoin sekä elein.

Tämä kokonaisuus antoi mahdollisuuden keskittyä vain siihen mikä minusta tuntuu hyvältä sekä siihen mitä minä tarvitsen ja ennen kaikkea mitä minä haluan.

Oli huikeaa viettää kaksi päivää ympäristössä missä arjella, ajalla ja kiireellä ei ollut sijaa. Ympäristössä, joka liitti minut omaan maailmaansa sulkien muun maailman ympäriltään. Kaksi päivää ympäristössä, jossa oli aistittavissa luonnon voimaannuttava ja rauhoittava vaikutus.

Huomioida asioita, joita ei välttämättä arjen kiireessä ja pyörteissä näe. Jäästä muodostuneita kukkia ikkunan pinnassa tai punaisia marjoja valkoisessa hangessa.

Jokainen meistä leirille osallistuneesta sai kotiin vietäväkseen jotain arvokasta, rahassa mittaamatonta. Jotain mitä oli oivaltanut itsestään. Jotain mitä oli itsestään oppinut. Tai jotain mikä oli jo olemassa mutta kaipasi vahvistusta.

Tässä leiriläisten ajatuksista muutamia.

” Ei tarvitse suorittaa…”

” Pitäisi useammin olla lapsen kaltainen ”

”Tervetullut tauko arjen keskelle ”

Kiitos Sirpa & Taina ikimuistoisesta elämyksestä

Jonna

sairaanhoitaja-diakonissa opiskelija

Skip to content