Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Sateenkaarevaa suhteilua

Olin viime viikolla Kellokosken leirikeskuksessa kollegani ja viiden pariskunnan kanssa pohtimassa suhdeasioita. Suhteen määrittely kuuluu itsemääräämisoikeuden piiriin. Tämä kirjo oli näkyvissä tälläkin leirillä. Mukaan mahtui pitkän heteroavioliiton omaavia uusperhekuvioita sekä polyamorisia pariskuntia, joissa identiteetti liikkui aseksuaalista, panseksuaaliin transmieheen.

Tunneyhteyden luominen ja sen ylläpitäminen vaativat tietoista työtä. Jos kiintymyssuhteissa vaurioita onkin päässyt syntymään, meillä jokaisella on mahdollisuus korjaaviin ja eheyttäviin ihmissuhteisiin. Ei ole minun paikkani määritellä mikä se konsensus on, missä itse kukin sen voi kokea. Ei jättänyt Jeesuskaan ketään ulkopuolelle, vaan oli rakkauden asialla – ohjasi toki vähiten elämää ja ihmissuhteita tuhoavaan malliin

Päällimmäiseksi jäi mieleen, että vertaisjakaminen näissä rakkaussuhteissa on parasta ikinä! Jokainen kaipaa tulla nähdyksi. Hyvän puhuminen omasta kumppanista muiden kuullen on suhdetta vahvistavaa. Rakastava ja hyväksyvä katse on paras lahja, jonka voi toiselle antaa.

Valoa ja reippautta marraskuuhun

– Hensku

Skip to content