Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Rutiinien ylistys

Itse en ole ollut kovinkaan innostunut rutiineista. Mielestäni elämässä pitää olla uusia haasteita, muutosta ja spontaania toimintaa. Senpä takia olenkin viihtynyt työssäni Snellussa jo 30 vuotta. Joka päivä on erilainen ja vaikka jotkut työmuodot ovat olleet vastuullani jo vuosia, niin menetelmät ja ihmiset muokkaavat työtä jokaisessa kohtaamisessa.

Joka vuosi mietimme työryhmässä yhdessä, miten voisimme paremmin olla avuksi vaikeassa elämäntilanteessa olevalle nuorelle. Miten voimme rohkaista nuorta etsimään ja elämään omanlaistaan elämää. Haastavina aikoina on kuitenkin tullut joitain rutiineja joista tuntuu hyvältä pitää kiinni.  

Minun aamurutiiniin kuuluu hetki ulkona ennen aamupalaa, satoi tai paistoi, pieni kävely ja mereen pulahtaminen. Sen jälkeen tuntuu, että mikään haaste ei ole liian iso.  Olen tutustunut lähiluontoon, hortoillut puistoissa, kiipeillyt kallioilla, käynyt meren rannalle hengittelemässä ja ihmettelemässä.  Melkein joka päivä olen nähnyt auringon säteen, välillä paksujen pilvien välistä, mutta joka tapauksessa, siellä se on! Tavoitteena nähdä ainakin melkein aurinko myös talven tullessa, siitä rutiinista pidän kiinni!  

Ihania luontorutiineja kaikille toivottaa Sirpa

Skip to content