Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Mitä kuuluu pitkäaikaisimmalle ystävällesi?

Perjantaina 14.2. vietetään jälleen ystävänpäivää. Mainokset ja kaupat ovat tarjoavat juuri nyt paljon erilaisia vaihtoehtoja lahjoiksi ystäville. Sosiaalisessa mediassa näkyy lisääntyvissä määrin mietelauseita ihmissuhteiden tärkeydestä ja niitä onkin tärkeää nostaa esiin. Hyvät ihmissuhteet kannattelevat meitä elämässä eteenpäin iloissa ja suruissa.

Elämämme pisin ihmissuhde meillä on itseemme ja näin ystävän päivän lähestyessä olisi tärkeää kääntyä myös tuon pitkäaikaisen ystävän puoleen ja kysyä myös olenko ollut hyvä itselleni? Olisiko minun tarpeen kohdata itseäni lempeämmin tai hyväksyvämmin? Kohdella itseäni kuin parasta ystävääni.

Itsemyötätunto voi olla siihen hyvä keino; se auttaa meitä hyväksymään itsemme kokonaisena ihmisenä. Voimme nähdä itsemme kuin hyvän ystävän silmin; kenenkään ei tarvitse olla täydellinen ollakseen ihana, merkityksellinen ja rakas. Kun tulemme sinuiksi itsemme kanssa, voimme myös helpommin kohdata toiset ihmiset myötätunnolla.

Itsemyötätuntoa voi oppia meistä jokainen. Linkistä Mielenterveysseuran sivuilta löydät aiheesta lisää tietoa https://mieli.fi/fi/mielenterveys/hyvinvointi/myötätunto-kaikille-hyväksi

Hyvää ystävänpäivää toivottaa Tiina

Skip to content