Kohti joulua

kuvassa joulukoriste poro

Tästä vuodesta puhuttaessa kuulee usein kerrottavan, kuinka se on ollut vaikea, kamala, hirveä tai työelämässä haastava, uudenlaiseen pakottava ja vaativa. Ja sitä se varmasti onkin ollut, sitä ei käy kiistäminen. Tätä vuotta taaksepäin katsoessa ja yhteenvetoa tehdessä eräs työntekijämme kuitenkin juuri viime viikolla totesi ehkä vähän itsekin yllättyneensä, miten paljon kaikkea kivaa ja hyvää tänä vuonna on kuitenkin tapahtunut.

Tänäkin omituisena vuotena on tavattu ihmisiä, on tehty töitä myös livenä, pidetty hauskaa, naurettu ja oltu tärkeiden asioiden äärellä. Paljon siitä on toki tehty ruutujen ja puhelinten välityksellä, mutta paljon ehditiin myös ihan perinteisin tavoin. Taakse päin katsoessa kevään ja kesän aikana tehdiin paljon sellaista, mitä nyt pimeässä voi lämmöllä muistella.

Mutta vaikka asioita on tehty tänä vuonna eri tavoin kuin ennen ja jouluakin tullaan viettämän monen perheen osalta uudella tavalla, on kuitenkin jotain mikä ei muutu. Seimeen syntyy lapsi, taivaalle syttyy tähti ja ihmiset saavat kuulla siitä ihmeestä. Se ei muutu, eikä siihen vaikuta korona. Joulun sanoma, sen taika ja merkitys on ja pysyy. Vaikka tämä maailmantilanne voi vaikuttaa siihen, missä osoitteessa syön kinkkuni, ei se voi vaikuttaa siihen, miksi joulua vietän. Sen muistaminen ei ole aina kovin helppo tehtävä, mutta tänä joulua lupaan yrittää parhaani.

Hyvää Joulua toivottaa jo Snellun muuttoa innokkaasti odotteleva poro, joka saapui tuomaan joulumieltä muuttopuuhissa ahertaville snellulaisille.

-Sanna-