Kesän helmiä

Syksyä aloitellessa,

...uuteen opetellessa ja tuttuun palatessa tekee mieli kääntää katse vielä hetkeksi menneeseen. Nostan tähän kesältä muutaman kuvan, jotka kertovat jotain siitä, millaisia juttuja kesän aikana on ollut mielen päällä. Samalla ne kertovat pienen siivun siitä työstä, jota Snellussa kesän aikana on tehty.

Ensimmäinen valintani on kuva juhannuksen jälkeiseltä viikolta.
Snellu toimii tällä hetkellä väliaikaisista väistötiloista käsin. Loppukevät ja kesä menivät työn nykyisten puitteiden opettelussa. Uutta tilannetta, vaivattomampaa siirtymistä ja muuttuneita suunnitelmia helpottamaan hankimme Snellulle pyörät. Uudet tulokkaat ovat päässeet käyttöön myös saapaspäivystyksessä alkukesällä. Tässä kuvassa fillarit on koristeltu sateenkaarilipuin. Kesäkuun viimeisellä viikolla järjestettiin jälleen kerran Helsinki Pride, ja Snellu oli tapansa mukaan vahvasti mukana hengessä, kulkueessa ja viikon aikana ohjelmanjärjestäjänä.

Seuraava valinta osui WKND-festivaaliin.
Palveluoperaatio Saapas on joka kesä läsnä useilla eri festivaaleilla ympäri Suomen. Helsingin molemmat saapasryhmät (Snellu ja Itä-Helsinki) päivystivät tänä vuonna heinäkuussa järjestetyillä WKND-festareilla. Lukuisat vapaaehtoiset tekivät arvokasta työtä nuorten parissa olemalla läsnä ja olemalla tueksi ja avuksi nuorille. Nuorista huolehdittiin lämpimin sydämin sekä festarialueella, että selviämisasemalla.

Kolmas nosto on kuva Pisara-suurleirin ensimmäiseltä iltanuotiolta.
Leiri oli 100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa -juhlavuoden päätapahtuma, joka kokosi Partaharjulle väkeä ympäri Suomea yli 1700 leiriläisen verran. Mukana oli myös osallistujia useista eri maista. Omina vierainamme meillä oli leiriläisiä Virosta. Lisäksi vietimme yhteistä leirielämää samassa pihassa majoittuneiden venäläisten kanssa. Leirin aikana saimme siis elää ja kokea monin kielin, murtein ja slangein, mikä oli kerrassaan hienoa!

Viimeinen kuva oikeastaan kääntääkin jo katseen tulevaan.
Se on otettu syksyn ensimmäiseltä saapaspäivystykseltä, kun koulut olivat juuri alkaneet ja iso osa työporukastamme vielä lomaili. Lomista huolimatta, kuva enteilee minulle arkea, säännöllisyyttä ja rutiineja. Loma ja kesä eivät jatku loputtomiin, ja hyvä niin. Arjen on tultava, jotta siihen tiputellut helmet ja erityiset ilonpisarat tuntuisivat merkityksellisiltä. Ei ole lomaa, eikä juhlaa, ellei ole arkea.

Maria