Matteuksenkirkko

Turunlinnantie 3, Helsinki

+358 9 2340 2352

Työntekijöille

Snellun erilaiset palvelut työntekijöille

MATERIAALIA SURUN KÄSITTELEMISEEN

Snellun ryhmistä on koottu ohjelmistoja erilaisten surua ja murhetta tuottavien elämäntilanteiden käsittelyyn. Surua tuo moni asia ja tapahtuma elämässä. Suru syntyy usein yllättäen. Elämässä tapahtuu asioita, joita emme ole valinneet. Kuolema on yleisimmin tapahtuma, jonka jälkeen suru valtaa elämän. Perheen ero, vakava sairastuminen, muutto uudelle paikkakunnalle tai lemmikkieläimestä luopuminen tuottaa surua. 

Isot ja yllättävät tapahtumat ja katastrofit luovat yhteisöllistä surua. Kouluampumiset, isot onnettomuudet, luonnon voimannäytteet ovat asioita, jotka koskettavat jokaista. Näitä on hyvä päästä ilmaisemaan jollakin tavalla oman henkisen taakan keventämiseksi. 

Ohjelmistot käsittelevät surua. Toinen keskittyy erotilanteisiin ja toinen kuoleman suruun. Nimistä riippumatta kummankin ohjelmiston harjoituksia voi käyttää minkälaisessa luopumiseen liittyvässä surussa tahansa. 

Kahden kodin kansalainen, Mare Juusola

Työväline, joka sopii käytettäväksi seurakunnan eri työmuotojen ja yhteistyötahojen yli 7-vuotiaiden lasten eroryhmissä. Käytössä kokeillut menetelmät ja harjoitukset on koottu Snellun eli Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön hankkeista. Opas sisältää ohjeet ryhmien perustamisesta ja vetämisestä, 10 kerran kokoontumisohjeet, erityisohjeet yli 12-vuotiaiden lasten ryhmiin, runsaasti virikkeitä ja havainnollistamisohjeita sekä hyödylliset kirja- ja linkkilistat eroteemasta.

Surusäkki, Mare Kinanen

Kun kuolema kohtaa perhettä, se koskettaa myös lasta ja nuorta. Kuolema kohdataan myös lähiympäristössä. Ystäviä, naapureita, lemmikkejä kuolee. Tapahtuu onnettomuuksia. Media välittää uutisia sodista ja väkivallasta. Mitä miettii lapsi ja nuori?

TYÖNTEKIJÄNÄ NUOREN LÄHELLÄ

Seurakuntien ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa teemme yhteistyötä järjestämällä retkiä, tapahtumia ja koulutusta.

Seurakuntien työntekijöille on tarjolla uusien työntekijöiden orientaatioryhmiä, työnohjausta, mentorointia, koulutusta ja konsultaatiota.

Osallistumme rippikoulutyöhön järjestämällä yhteistyössä rippikouluvierailuja Snelluun

  • nuorisodiakonian
  • kriiseistä selviytymisen ja
  • erilaisilla elämänhallintaan liittyvillä kokonaisuuksilla.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Skip to content