• Jaettu ongelma puolittuu!

  • Tuemme erilaisia perheitä!

  • Ota rohkeasti yhteyttä!

  • Aina on tie eteenpäin!

  • Älä jää yksi! Avaa Snellun ovi!

Uutisia Snellulta ja erityisnuorisotyöstä

MariaMorjes 1 1

 Snellun torniin on pystytetty joulunajaksi valoinstallaatio, jokan on suunnitellut ja toteuttanut taitelija ja muusikko Maria Mattila

MariaMorjes 1

Kyseessä on eräänlainen valaistu ikiliikkuja-ryhmä, joka tuo lohtua ja valoa erityisesti niille ihmiselle, jotka kulkevat yksin pimeässä kaupungissa yöaikaan.
 
Teoksen nimi on

 

 
UNETTOMAT LEVOTTOMAT
 
Kallion pimeän ajan kulkijat voivat nähdä sen valaistun Snellun tornin ikkunoista. Liikkuvat hentoiset hahmot kulkevat hitaasti ikkunoiden edestä ja tervehtivat kulkijoita. 
 
Mitä puutalon kulkijat sinulle kertovat tai viestivät?
 
 
 
Täältä voit kurkistaa tornin sisälle rakennusvaiheen näkymää

Teoksen luoja on Maria Mattila. Näin hän kertoo luomisen hetkistään: 

"Lokakuussa kuljeskelin päämäärättömästi Kallion katuja. Olin levoton uneton. Yhtäkkiä edessäni kohosi kaunis joskin väsynyt talovanhus, jonka pyöreässä, pimeässä tornissa näin enemmän kuin mitä silmin erottaa. “Minun on päästävä torniin”, ajattelin. "Unettoman levottomat” on valaistu romuinstallaatio; pimeän ajan tanssi, jossa ikiliikkujamaiset hahmot ovat kuin uneton levoton mieli joka kiertää kehää. Toivon, että tornin vaeltajat tuovat lohtua ja valoa kaikille niille levottomille, jotka mittailevat Kallion katuja kuten minä lokakuussa 2018. Toivon, että Sinä näet mitä Minä näen.

Teoksen soundtrack on hiljattain tekemäni kappale Lähdetkö kanssani tanssimaan?

“Mä oon miettiny tässä
tän matkan merkitystä
miksi maailma pyörii
pyörii paikoillaan

Enkä mä oo menossa mihinkään
en mä oo tulossa mistään
Miks mun mielikin pyörii
pyörii paikoillaan?”

Teos on esillä loppiaiseen 2019 saakka."

 
 

Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön Snellun perinteiseksi muodostunut joululahjakeräys Tarton kristillisen nuorisokodin lapsille on taas käynnissä ja etsimme siihen joulujoulupukin apulaisia seitsemättä kertaa.

Snellu on ollut tukemassa jo yli 20 vuotta nuorisokodin toimintaa. Tällä hetkellä lastenkodissa asuu 42 lasta ja nuorta, jotka ovat iältään 5-23 vuotiaita. Heistä osa asuu lastenkodin lisäksi perhekodissa ja vanhimmat tukiasunnoissa. Marraskuussa viemme kaikille lapsille ja nuorille joululahjan. 

Sinulla, työkaveriporukalla tai esim. srk:n nuorilla on mahdollisuus osallistua ostamalla max. 25 euron arvoinen lahja ja lisätä mukaan oma joulutervehdys. Lahjan tulee olla uusi sillä se on todennäköisesti lapsen ainut lahja.

Monilla lapsilla on toiveita, mutta niiden puuttuessa hyviä lahjaideoita ovat esim. hanskat, pipot, kaulahuivit, sukat, paidat ja makeiset. Toivomme, ettei lahja ole kovin suuri kooltaan, että saamme kaikki mahtumaan autoon mukaan.

Mukaan joululahjakeräykseen pääset ottamalla yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 050-301 9638.  Saat silloin lapsen nimen, iän, vaatekoon ja mahdollisen mielenkiinnon kohteen tai toiveen.

Paketteja voi tuoda arkipäivisin kahteen paikkaan: 

  • Snelluun, os. Toinen linja 8, 00530 Helsinki. Huom! Soita ja sovi aika ennen kuin olet tulossa n. 09-2340 2352 ja varmista, että vastaanottaja on paikalla. 
  • Matteuksenkirkolle Snellu cafen henkilökunnalle klo 10-14, os. Turunlinnantie 3, 00900 Helsinki. 

Lahjojen tulee olla Snellussa tai Matteuksenkirkolla viimeistään 16.11.

Paketoi lahja valmiiksi ja muista merkitä siihen selkeästi lapsen nimi ja ikä.

 

Hyvää Joulua on viroksi Häid jõule.

 

Joulurauhaa nyt kaikkialla soi.
Joulurauhaa, siit kaikki unelmoi.
Joulurauhaa saamme julistaa,
lapsi syntynyt on maailmaan.

 

seimi 1

 

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA TOIVOTTAA SNELLUN VÄKI

 

 

 

Esittelyvuorossa on Snellun Taina joka toimii psykologina työryhmässä. 

Tästä pääset kuulemaan mitä asiaa Tainalla on sinulle. 

 

 

YouTubesta löydät lisää Snellun työntekijöiden esittelyjä. 

  

enkeli 1

Snellu avaa 50v. juhlavuoden merkkitapahtumana Matteuksenkirkolle Itäkeskukseen hävikkiruokaan pohjautuvan lounasravintolan.

Syyskuussa avasimme nimikilpailun ravintolalle ja ehdotuksista muokaantui nimeksi Waste&Feast Snellu Cafe.

Ravintola tukee nuorten työllistymistä sekä tarjoaa työkokeilupaikkoja alueen työttömille. Ravintola on avoinna kaikille, vaikka sinne kutsutaan ruokailemaan erityisesti vähävaraisia helsinkiläisiä.

Käyttämällä Snellu Cafen palveluja voit olla myös itse tukemassa vähävaraisten ruokailuja. Lounasajan ulkopuolella tila toimii kotoisana kahvilana.

Matteuksenkirkon tiloissa tapahtuu paljon muutakin mukavaa.  Tule mukaan olemaan itseksesi tai tekemään yhdessä sitä mikä kiinnostaa. 

Tilassa on myös mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun kirkon työntekijän kanssa sekä sosiaalitoimen/terveydenhuollon ammattilaisen tapaamiseen sovittuina aikoina. 

Hankkeessa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet käyttämällä ravintolassa pääosin hävikkiruokaa, jota jää Suomessa tilastojen mukaan yli 460 miljoonaa kiloa vuodessa. Suomi on sitoutunut EU-tavoitteeseen ruokahävikin puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä. Olemme mukana tavoitteen saavuttamisessa.

Snellu Cafe tarjoaa myös työkokeilu- sekä työharjoittelupaikkoja nuorille. Kysy lisää Mare Kinaselta, joka käynnistää toimintaa vielä tämän vuoden aikana. 

Snellu Cafe löytyy Twitteristä sekä Instagramista. Seuraa ja ole ensimmäisten mukana paikalla! 

Kuvassa oleva Matteuksenkirkon aulan enkeli toivottaa kaikki tervetulleeksi. Enkeli on keramiikkataiteilija Anna-Maria Osipowin työ. 

  

Hyvää viikonloppua ja rauhaisaa pyhäinpäivää. 

Snellun väki