• Jaettu ongelma puolittuu!

  • Tuemme erilaisia perheitä!

  • Ota rohkeasti yhteyttä!

  • Aina on tie eteenpäin!

  • Älä jää yksi! Avaa Snellun ovi!

Snellu HoltenLegendaa?

Kertomusten mukaan Snellun talo olisi rakennettu venäläisen upseerin huvilaksi ja alakerrassa kappelissa oleva ovi, jossa on luukku, olisi ollut vankityrmänä. Ilmeisesti alun perin Snellun erään entisen työntekijän keksimästä tarinasta on muodostunut niin elävä kaupunkilegenda, että kyseinen tarina mainitaan ”perimätietona” myös joissain aluetta käsittelevissä kirjoissa ja muissa dokumenteissa.

 

Talon piirustukset

Talon alkuperäisistä piirustuksista ilmenee, että talo on suunniteltu asuintaloksi (bostadshus). Talo on suunniteltu ja rakennettu vuonna 1893, suunnittelijana arkkitehti Ernest Lodenius.

Autopaikkojen puoleinen porrastorni on rakennettu vuonna 1901, suunnittelijana Järvinen. Tontille on piirretty myös komean kokoisia ulkorakennuksia ja huvimaja. Jokin ulkorakennus on tontilla täytynyt olla ulkohuoneena, mutta muutoin kyseisiä rakennuksia ei ilmeisesti ole missään vaiheessa rakennettu.

Piirroskuva on John Holtenin käsialaa.

Mikä ihmeen Snellu?

Erityisnuorisotyön toimitila tunnetaan nimellä Snellu, joka on periytynyt ensimmäisen toimipisteen osoitteen mukaisesti tähän päivään. Ensimmäiset tilat sijaitsivat Snellmaninkadulla.